Pages

30 lipca 2013

Omlet z warzywami, pieczarkami i szynką


Bardzo sycący omlet, idealny na śniadanie. Najlepiej smakuje podany z pomidorami i świeżym pieczywem. 

Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka mąki
- 1/4 czerwonej papryki
- pół cebuli
- 3 plastry szynki
- 6 pieczarek
- łyżka masła do smażenia
- żółty ser do posypania
- szczypiorek
- sól
- pieprz

Paprykę, cebulę i pieczarki kroimy, delikatnie podsmażamy na maśle, po usmażeniu zdejmujemy z patelni. Jajka ubijamy z mlekiem, mąką i przyprawami aż lekko się spienią, wlewamy masę na nagrzaną patelnię. Gdy omlet zacznie się ścinać na wierzchu, układamy usmażony wcześniej farsz i pokrojoną szynkę, posypujemy startym serem, składamy i smażymy jeszcze przez chwilę. Gotowy omlet posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Tu taki przysmak, a ja jeszcze przed sniadaniem... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też często przeglądam blogi przed śniadaniem, a potem nie mogę się zdecydować co zjeść jak się zdjęć naoglądam :)

      Usuń
  2. Zrobilam.Pyszny był.Dużo bardziej mi smakowal, niz ten bez mąki.Dodatek majeranku wydawał mi się dziwny, ale okazał świetnym pomysłem.

    OdpowiedzUsuń