Pages

16 lipca 2013

Pasta z makreli i jajek

 
Bardzo smaczna pasta z wędzonej makreli, zdecydowanie lepsza niż pasty ze sklepu i na pewno dużo zdrowsza. Łatwa w przygotowaniu, jedyną trudnością jest obieranie mięsa z ryby.

Składniki:
- mięso obrane z makreli (ok.250 g)
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 łyżki startego sera żółtego
- 1 szalotka
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- natka pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- pieprz

 Jajka, szalotkę i natkę pietruszki siekamy, wrzucamy do miski razem z resztą składników i doprawiamy do smaku pieprzem.
 

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Do tej pory jadałam pastę z makreli z białym serem, ale twoja wersja intryguje mnie:) Pozdrawiam Iwona

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za to ja nigdy nie jadłam z białym serem, będę musiała spróbować :)

      Usuń