Pages

12 lipca 2013

Sałatka z rukoli z jajkiem i sosem balsamicznym


Prosta i sycąca sałatka, bardzo dobra z chlebem ciabatta, jako dodatek do pieczonych ziemniaków czy solo.


Sałatka (1 porcja):
-  garść rukoli
- 2 jajka ugotowane na twardo
- ok. 50 g sera typu bałkańskiego
- 4 pomidory koktajlowe
- 2 rzodkiewki
- ćwierć czerwonej papryki
- cebula dymka


Sos:
- 3 łyżeczki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- suszone lub świeże zioła

Na rukoli układamy: pokrojoną w kostkę paprykę i ser, pomidory i jajka kroimy w ćwiartki, a rzodkiewki i dymkę w plasterki. Wszystkie składniki sosu mieszamy i polewamy 
 sałatkę. 
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz