Pages

8 sierpnia 2013

Indyk z warzywami w sosie pomidorowym

Składniki (2 porcje)
- ok. 300 g filetu z indyka
- 1 mała cebula
- 1 cukinia
- ½ oberżyny
- 1 czerwona papryczka chili
- 1 duży ząbek czosnku
- ½ puszki krojonych pomidorów
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- przyprawy: bazylia, sól, pieprz

Oliwę mieszamy z posiekanym czosnkiem, chili i przyprawami,  mięso kroimy na małe kawałki i marynujemy w oliwie przez przynajmniej godzinę. Warzywa kroimy, wrzucamy razem z mięsem i marynatą na rozgrzaną patelnię. Gdy mięso i warzywa będą usmażone dodajemy pomidory i gotujemy do zagęszczenia sosu. Najlepiej smakuje podawane z ryżem.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Pysznie wygląda :)) Na taki obiad chętnie bym się wprosiła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. oj, ja też bym się chętnie wprosiła na taki obiadek :) wygląda cudownie i na pewno było bardzo smaczne!

    OdpowiedzUsuń