Pages

5 sierpnia 2013

Pasta jajeczna z rzeżuchą



Bardzo smaczna pasta na śniadanie, świetny sposób na urozmaicenie kanapek. Rzeżucha najczęściej pojawia się w sklepach na wiosnę, ale nasiona można kupić przez cały rok i hodować w domu na parapecie.

Składniki:
- 3 duże jajka, ugotowane na twardo i obrane
- 1 łyżeczka majonezu
- 2 łyżeczki gęstego jogurtu naturalnego
- ok. 2 łyżki rzeżuchy
- ok. łyżeczka szczypiorku
- sól i pieprz

Jajka drobno kroimy, dodajemy posiekany szczypiorek, rzeżuchę, majonez i jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Smacznego!

Zielnik Kuchenny 2013

1 komentarz:

  1. uwielbiam pastę jajeczną :)

    zapraszam do siebie na kulinarne rozdanie! :)

    OdpowiedzUsuń