Pages

12 sierpnia 2013

Tosty z mozzarellą smażone w jajku

Z pewnością nie jest to dietetyczne i lekkie danie, za to świetnie poprawia humor w deszczowe dni. 

Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 1 dużo jajko
- 2 łyżki mleka
- pół mozzarelli
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka oleju
- przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka

Jajko roztrzepujemy z mlekiem, mieszamy z przyprawami, wylewamy na płaski talerz i układamy chleb, czekamy aż jedna strona nasiąknie jajkiem. Na 2 kromki nakładamy pokrojoną w plastry mozzarellę i przykrywamy je pozostałymi 2. Na patelni podgrzewamy masło i olej, smażymy tosty z obu stron na złoto. Świetnie smakuje z posiekaną bazylią, szczypiorkiem i pomidorami.
Smacznego!

11 komentarzy:

  1. ahhh smacznie!

    zapraszam do siebie na smaczne pesto :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, super przepis:)

    http://domowe-wypieki.com/konkurs/konkurs-do-wygrania-kolorowe-slomki-do-napojow-oraz-papilotki-na-muffiny/ - ZAPRASZAMY DO UDZIAŁU W NASZYM LETNIM KONKURSIE

    OdpowiedzUsuń
  3. Robie takie tosty, ale bez mozzarelli. Z bratem w dziecinstwie zajadalismy sie nimi:)

    OdpowiedzUsuń
  4. och... zjadłabym jednego albo dwa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. pięknie to wygląda i podejrzewam, że równie dobrze smakuje! ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. teraz jak robi się coraz zimniej wcinałabym takie na śniadanie;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow, czekam na takie tosty, może wreszcie się kiedyś doczekam...

    OdpowiedzUsuń